7 december 2022
19:30

Kungsörs IK

Referat: HC Örnen - Kungsörs IK

Det blev en väldigt skön seger i gårdagens match hemma mot Kungsörs IK. HC Örnen kunde ta revansch efter lagens senaste match när man vann under onsdagskvällen med 2-1 efter förlängning.

Allt som oftast är det väldigt jämna kamper mellan HC Örnen och Kungsörs IK och gårdagens match var inget undantag. Det är dock Kungsör som börjar matchen något bättre och skapar med jämna mellanrum ett bra tryck i HC Örnens zon och spelarna i HC Örnen får jobba mycket defensivt arbete med att ligga på rätt sida. Kungsör får utdelning efter ungefär halva perioden när Tim Nygren sätter 0-1 till gästerna. Resterande del av perioden byts det lite chanser mellan lagen men ställningen är fortfarande 0-1 till Kungsör när signalen ljuder för periodpaus.

HC Örnen börjar att skapa mer chanser i den andra perioden där man vid flertalet tillfällen får fast Kungsör i sin egen zon. Styrspelet och det defensiva spelet börjar att fungera på ett bra sätt och man hjälper varandra för att komma ut ur egen zon på ett bra sätt. Trots detta får Kungsör en del fria lägen men en storspelande Eric Samuelsson i HC Örnen-målet ser till att Kungsör inte sätter något mer mål. HC Örnen kvitterar efter 04:36 i den andra perioden när Oskar Trulsson och Joakim Berzelius kommer i ett 2 mot 1 läge och där Trulsson på ett fint sätt serverar Berzelius som kan sätta ett direktskott i mål. Lagen fortsätter att byta chanser med varandra men ställningen är helt jämn inför den tredje perioden.

I den tredje perioden ser spelet ungefär likadant ut som i de två tidigare perioderna där lagen byter chanser mellan varandra. Båda lagen får dessutom några chanser i powerplay men inget av lagen lyckas att förvalta dessa lägen i den tredje perioden och ställningen är fortfarande 1-1 efter 60 spelade minuter och förlängning väntar.

Efter endast 20 sekunder i förlängingen drar Kungsör på sig en utvisning när man har omkull Oskar Trulsson i egen zon och HC Örnen får chansen att spela 4 mot 3. Detta läge förvaltar HC Örnen på bästa sätt när man efter 02:16 i förlängningsperioden sätter det avgörande målet 2-1 efter att Oskar Trulsson sätter upp pucken i krysset när han spelas fram av Alexander Öberg och Andreas Jensen.

Tränare Jonas Strindlund efter matchen.
- En ganska typisk match mot Kungsör. De åker mycket skridskor och ställer om snabbt. Idag följer vi vår plan och håller de på utsidan och vi har några klara lägen men får inte in pucken. De tar en utvisning i övertid och vi vinner matchen. Jag tycker hela laget ska ha en eloge idag men vill ändå lyfta fram att Eric har en räddningsprocent på 97 %.

En väldigt skön seger och två inkasserade poäng mot serieledarna. Vi hoppas man kan ta med sig spelet till morgondagens match mot Viking HC.